2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Yatay Geçiş Başvuru Değerlendirme Sonuçları ve Kayıt İşlemleri

Yatay geçiş başvuru sonuçları için klayınız.

2022-2023 akademik yılı güz dönemi yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri 6 – 10 Eylül 2022 tarihleri arasında online gerçekleştirilecektir.

Kesin Kayıt Belgeleri

  • Nüfus cüzdanının fotokopisi
  • ALES sonuç belgesi
  • Ödemenin yapıldığına dair belge
  • Onaylı transkript belgesi (kurum dışından gelenler için)
  • Onaylı ders içeriği (kurum dışından gelenler için)
  • Öğrenci belgesi (kurum dışından gelenler için)
  • Yatay geçiş yapmasına engel olmadığını gösteren belge (kurum dışından gelenler için)

Kayıt Aşamaları

1. Aşama

kayit.kapadokya.edu.tradresindeki “Öğrenci Bilgi Formu” doldurulmalıdır. Formda yer alan bilgiler kontrol edilmeli ve varsa gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra kaydedilmelidir. Öğrenci bilgi formu alanına giriş yapmak için “4” numaralı “Dönemlik Kayıt” seçeneği seçilmeli, T.C. Kimlik numarası, doğum tarihi ile giriş yapılmalıdır.

2. Aşama

kayit.kapadokya.edu.tradresindeki “Öğrenci Bilgi Formu” doldurulduktan sonra, aynı ekrandaki “Taahhütname Bilgileri” alanı doldurulmalı ve “Ödeme Yöntemi” alanından aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biri seçilerek ödeme aşamasına geçilmelidir.

3. Aşama

Öğrencilerimiz, “Kayıİçin Gerekli Belgeler” başlığında sıralanmış kayıt evraklarının taranmış kopyasını veya üretilmiş sayısal kopyalarını kayitbelgeleri.kapadokya.edu.tr adresine yüklemelidirler. Evrak yükleme yazılımına ulaşmak için tıklayınız.

 

Evrakların asıl kopyaları 30 Eylül 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar üniversitemize ulaşacak şekilde kargo/posta yolu ile gönderilmelidir. Belgeleri zamanında ulaşmayan adayların kayıtları geçersiz sayılacaktır.

** Başvuruda belgelerin aslını verenlerin kesin kayıtta tekrar vermesine gerek yoktur.

Taahhütnamede yer alan “Ödeme Yöntemi” alanı

Peşin, taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünün 1. satırında, programın yıllık ücreti görülür. Söz konusu ücret banka ödeme araçlarından biri (Şubeden ödeme, ATM’den Ödeme, Havale-EFT) vasıtasıyla ödenebilir.

  • Kredi Kartı Peşin, taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünün 1. satırında, programın toplam ücreti görülür. Söz konusu ücret, ilgili sayfanın en altında yer alan “Ödeme Yap*” butonuna basarak uzaktan ödeme (Sanal POS) yöntemi ile ödenebilir.
  • Kredi Kartı Taksitli, (sadece anlaşmalı banka kartları için**) taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünün 1. satırında, programın toplam ücreti görülür. Söz konusu ücret, ilgili sayfanın en altında yer alan “Ödeme Yap*”butonuna basarak uzaktan ödeme (Sanal POS) yöntemi ile ödenebilir. Bu işlem gerçekleştirildiğinde toplam ücret tercihe göre 4 eşit taksite bölünerek tahsil edilecektir.
  • Kredi Mail Order, taahhütname bilgilerinin doldurulduğu ekranda bu seçenek seçildiğinde, taahhütnamenin ödeme bölümünde peşin ücretin ¼ görülür. Söz konusu ücretin ilk taksiti ilgili sayfanın en altında yer alan “Ödeme Yap*” butonuna tıklayarak uzaktan ödeme (Sanal POS) yöntemi ile (kredi kartıyla) ödenebilir. (Ödeme belgesi, işlemi takiben e-posta adresinize iletilecektir.) Ücretin geriye kalan kısmı için 3 eşit taksitli mail order tanımlanmış olur.

* “Ödeme Yap” ekranında sistemin kullanıcı adı, şifre bilgisi istenmesi halinde kullanıcı adı olarak kayit.kapadokya.edu.tr adresine girilmiş olan e-posta adresi, şifre olarak da T.C. Kimlik numarası girilmelidir.

** Bonus, World, Maximum, CardFinans ve Ziraat BankKart

 

EğitimÜcretinin YatırılacağıBanka Hesap Bilgileri

Havale veya EFT yapılacak ise;

Alıcı: Kapadokya Üniversitesi

IBAN: TR26 0006 2001 0410 0006 2989 81

Açıklama: Öğrenci Ad-Soyad ve okul no veya T.C. kimlik no

 

Garanti BankasıŞubesine gidilir ise;

- İsteğe bağlı ödeme

– Kurum Kodu: 2623 (NEV. EĞİTİM HESABI)

– Açıklama: Öğrenci Ad-Soyad ve Okul No veya T.C. Kimlik No

* Ödeme tutarınıhesaplamak içinkayit.kapadokya.edu.tr adresinde ön kayıt işlemi tamamladıktan sonra karşınıza gelecek Eğitim Taahhütnamesinden yararlanabilirsiniz. Ödemeyi banka aracılığıile peşin yapmayacakların mutlaka kredi kartıile işlem yapmaları gerekmektedir.

** Öğrencinin adı-soyadıve T.C. kimlik numarasıödeme dekontunda açık birşekilde yazılıolarak belirtilmişolmalıdır.