Deprem Felaketi Nedeniyle Eğitim-Öğretim ve Sınav Süreçlerine İlişkin Revizyon Duyurusu

06 Şubat 2023 tarihinde yaşanmış olan deprem felaketi nedeniyle 2022-2023 Güz yarıyılına ait eğitim-öğretim ve sınav süreçlerine ilişkin olarak, YÖK Başkanlığının 17.02.2023 tarihli yazısına istinaden aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır.

1. 2022-2023 Güz yarıyılı sonu tez savunma/doktora yeterlik sınavlarının yapılması için son tarih 08 Nisan 2023 olarak güncellenmiştir. Ancak bu sınavlara girecek ve kendileri veya birinci derece yakınları depremden etkilenen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, ve Sivas’ın Gürün ilçesi) ikamet eden öğrencilerin en geç 17 Mart 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar bağlı bulundukları anabilim dalı başkanlıklarına ekinde yalnızca ilgili ikametgah belgesi (e-devlet’ten alınanlar da geçerlidir) olan bir dilekçe ile (lisansustu@kapadokya.edu.tr adresine göndererek) başvuru yapmaları halinde tez savunma/doktora yeterlik sınavları için son tarih en geç 17 Haziran 2023 olarak uzatılabilecektir. İlgili öğrencilerin depremden etkilenme derecesine göre ek talepleri olması halinde ilgili tarihler yeniden değerlendirilebilecektir.

Yukarıdaki listede verilen illerde ve ilçede ikamet etmeyen ancak bunların komşu illerinde ikamet eden ve depremden etkilenmiş olan öğrencilerin de ilgili ikametgah belgesi ve diğer bir kanıt belgesi (hasar belgesi, yıkım belgesi vb) sunarak belirtilen tarihlerde başvuru yapmaları halinde aynı ek süreler geçerli olacaktır.

1. 2022-2023 Güz yarıyılı sonu final mazeret sınavları (Dönem Projesi sunumları dahil) takvimi, sınavlar en geç 1 Nisan 2023‘te tamamlanacak şekilde güncellenmiştir. Ancak bu sınavlara girecek ve kendileri veya birinci derece yakınları depremden etkilenen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, ve Sivas’ın Gürün ilçesi) ikamet eden öğrencilerin en geç 17 Mart 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar bağlı bulundukları anabilim dalı başkanlıklarına ekinde yalnızca ilgili ikametgah belgesi (e-devlet’ten alınanlar da geçerlidir) olan bir dilekçe ile (lisansustu@kapadokya.edu.tr adresine göndererek) başvuru yapmaları halinde final mazeret sınavları için son tarih en geç 17 Haziran 2023 olarak uzatılabilecektir. İlgili öğrencilerin depremden etkilenme derecesine göre ek talepleri olması halinde ilgili tarihler yeniden değerlendirilebilecektir.

Yukarıdaki listede verilen illerde ve ilçede ikamet etmeyen ancak bunların komşu illerinde ikamet eden ve depremden etkilenmiş olan öğrencilerin de ilgili ikametgah belgesi ve diğer bir kanıt belgesi (hasar belgesi, yıkım belgesi vb. ) sunarak belirtilen tarihlerde başvuru yapmaları halinde aynı ek süreler geçerli olacaktır.

Enstitü Müdürlüğü