Project MUSE Premium Collection Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır (24.03.2023)

Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Project Muse veritabanı 13.04.2023 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Sosyal ve beşeri bilimler alanlarında saygın dijital yayıncılarından biri olan Project MUSE, aralarında üniversite ve eğitim kurumları olan 265’ten fazla  yayınevinin tam metin akademik yayınlarını araştırmacılara ulaştırmaktadır.

467,581 adet makale ve 1,179,659 adet kitap bölümü yer almaktadır. 650’den fazla süreli yayın içermektedir. Konular sosyal ve beşeri bilimler ağırlıklıdır.

Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında MIT Press, Princeton University Press, Harvard University Press ve Yale University Press gibi  prestijli üniversitelerin yayımladığı akademik dergilere geçmiş yıllarından günümüze erişilmektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.